Дуже часто на тюбиках з косметичними засобами можна зустріти напис, яка свідчить про вміст у них кокосового масла або молочка. Може й справді кокос так корисний, якщо його застосовують в косметичних цілях? Про це далі.

Чим корисний кокос?

Щоб визначити всі корисні його властивості, спочатку слід поцікавитися, з чого він складається. У кокосі присутні жирні олії, залізо, магній, кальцій, а також вітаміни групи В і С. Це свідчить про його корисність для організму людини.

Кокос сприяє поліпшенню процесів регенерації шкіри, що дозволяє використовувати його в якості натуральних компонентів у виготовленні косметичних засобів. Крім того, він очищає і знижує жирність шкіри, здатний знизити рівень холестерину в крові і спалити зайві жири в організмі. У тому, чим корисний кокос, мабуть, ми розібралися. Але все-таки, чим корисні окремі його частини?

Сік кокоса

Поки дозріває кокосовий горіх, в ньому міститься сік, який з часом стає все густішим і жирним, утворюючи кокосове молоко. Корисні властивості його дуже різноманітні. Воно здатне значно поліпшити роботу нирок, а також допомагає розсмоктуванню каменів в них. Крім того, позитивний вплив цього молочка на серцево-судинну систему досить відоме у всьому світі. Корисні властивості кокосового молока полягають також у зниженні рівня холестерину і зниження ризику розвитку атеросклерозу та інших захворювань.

М'якоть кокоса

Отже, ми вже знаємо, чим корисний кокос і які корисні елементи в нього входять, про м'якоті ж кокоса поговоримо окремо. Вживання її в їжу може поліпшити обмін речовин в організмі, а також значно зміцнити імунітет. Таким чином можна активно підтримувати захисні властивості організму проти різних вірусних інфекцій і грибкових захворювань.

До того ж, кокосовий запах може знизити апетит і придушити почуття голоду.


М'якоть кокоса містить жири, які активно перетворюються на енергію і не відкладаються в організмі. Саме завдяки цьому дана м'якоть часто використовується в дієтології.

Найчастіше кокососвую м'якоть можна зустріти у вигляді стружки або масла, які використовуються у виготовленні кондитерських виробів. Але навіть у такому вигляді корисні властивості м'якоті досить значні. Крім аромату і смаку, слід знати, чим корисний кокос ще. Його стружка сприятливо впливає на роботу кишечника, а також систему травлення в цілому. Масло кокоса іноді упоребляется всередину в якості профілактики такого захворювання, як остеопороз.

Безсумнівно, найбільше пріменется масло кокоса в області косметології. І справді, для шкіри це засіб вважається найкориснішим і поживним. З його допомогою можна усунути різні дефекти шкіри, пошкодження, а також розгладити зморшки. Крім того, масло кокоса відмінно впорається з висипом вугрів і запобіжить появі алергії на різні продукти харчування.

Слід зазначити користь масла кокоса і для волосся. Якщо у вас пошкоджене волосся, наприклад, після фарбування, тоді маски з додаванням екстракту кокоса допоможуть відновити їх природну красу і блиск.

Досить часто це масло використовується і для масажів, тим самим даючи позитивний ефект на шкіру. Крім зволоження, шкіра получае масу корисних речовин, завдяки яким стає пружною і шовковистою. При цьому уповільнюються процеси її старіння.

Як видно, користь кокоса неймовірна не тільки при внутрішньому його вживанні, але і у вигляді косметичних засобів. Ви можете не просто насолодитися його чудовим смаком, але використовувати для відновлення краси шкіри і волосся. Тому питання "Чим корисний кокос?" вже не повинен ставити вас в глухий кут.





UpDog logo  Proudly hosted with UpDog.