Найефективніші насіння і горіхи в косметиці

Натуральний догляд за шкірою і волоссям. Про цілющу силу масел з насіння рослин було відомо вже тисячі років тому. Не дивно, що сучасні косметологи збагачують цими унікальними складовими свою продукцію.

Для тонусу і пружності шкіри

• андироби. Горіхи цього величезного тропічного дерева, до 90 м у висоту (росте в Південній Америці та Африці), схожі на великі каштани. Олія з насіння андироби (вони знаходяться всередині горіхів) має протизапальні, антибактеріальні властивості завдяки наявності лімоноіди. Воно стимулює кровообіг і знімає больові відчуття і набряки. Мірістовая кислота прискорює загоєння пошкодженої шкіри. Наприклад, індіанці використовували масло андироби для лікування шкірних захворювань.
Бонус. У сучасній косметології це масло активно застосовують в антицелюлітних продуктах, оскільки воно сприяє спалюванню жирів і підвищенню пружності шкіри.

• Каштан. Масло роблять з насіння, але для косметології використовують неїстівний кінський каштан, а не той, що смажать на вулицях Риму та Парижа. Насіння кінського каштана містять велику кількість корисних речовин: клітковину, крохмаль, цукор, вітаміни А, В, С, калій, залізо, фосфор. Завдяки своєму збалансованому складу масло каштана - одне з найулюбленіших і популярних серед виробників косметики. Воно пом'якшує грубу шкіру, відновлює пошкоджене волосся. Масло каштана відмінно тонізує, омолоджує шкіру, а також покращує мікроциркуляцію крові і попереджає утворення тромбів у судинах.
Бонус. Завдяки здатності "розріджувати" кров масло каштана допомагає позбутися від синців і набряків, тому часто використовується в кремах і гелях для ніг.

Для захисту від старіння і ультрафіолету

• Ши (або каріте). Масло ши виробляють з насіння, які знаходяться всередині плодів африканського дерева Ши-каріте. На 80% це масло складається з тригліцеридів - органічних сполук, що беруть участь у будівництві клітин шкіри. 17% його складу припадають на дружні шкірі речовини: жиророзчинні вітаміни А і Е, фітостероли і ксантофилл. Вони сповільнюють процеси старіння і захищають від УФ-променів.
Бонус. Масло ши застосовують для усунення сухості і лущення шкіри.

• Мигдаль. У косметології використовують горіхи солодкого мигдалю, гіркий вважається отруйним. Масло мигдалю містить високу концентрацію
вітаміну Е, який бореться з перш-тимчасовим старінням шкіри, і вітаміну К, що сприяє зменшенню набряклості. А жирні кислоти в складі масла підвищують еластичність шкіри і утримують вологу.
Бонус. Мигдальне масло розгладжує зморшки і знімає запалення.

• Кунжут (або сезам). У стародавньому Вавилоні насіння цієї рослини були символом безсмертя, їх вважали їжею богів. Згадки про цілющі властивості кунжуту є в медичних трактатах Авіценни. У сучасній косметології це масло особливо цінується завдяки своїм активним компонентам.


Наприклад, сквалену, який стимулює кисневий обмін і кровообіг в шкірі. Вітамін С, магній, кремній і протеїни в складі масла надають шкірі пружність і еластичність. Кунжутне масло також сприяє загоєнню мікротріщинок, розгладжує мімічні зморшки, зволожує шкіру, нормалізує роботу сальних залоз. А цинк, що знаходиться в його складі, забезпечує протизапальну і бактерицидну дію масла.
Бонус. Кунжутне масло здатне поглинати шкідливе ультрафіолетове випромінювання, тому посилює сонцезахисний ефект косметичних засобів для обличчя і тіла.

Для пом'якшення і зволоження шкіри

• Жожоба. Олія насіння з плодів цього вічнозеленого чагарнику, що росте в пустелях, - один з найпоширеніших рослинних компонентів в косметології. У ньому містяться білки, мінерали, мононенасичені кислоти, а також рослинний протеїн, схожий за своїм складом на колаген. Жирні кислоти в складі масла поліпшують обмінні процеси в клітинах. Олія має зволожуючим і регенерує дією, оберігає шкіру від появи вікових змін. Незважаючи на густу консистенцію (часто його називають рідким воском), масло має високу проникаючу здатність.
Бонус. Масло жожоба створює невидимий шар на шкірі, який добре захищає її від втрати вологи.

• Макадамия. Масло горіхів цього листяного дерева, що росте на американському континенті, містить мононенасичені жирні кислоти і Пальмітолеїнова кислоту в такій великій кількості, як ні в одному іншому рослинному маслі. У підсумку, макадамия творить з нашою шкірою просто чудеса: зволожує, пом'якшує і робить її "оксамитової". За своїм складом масло близько до себум - секрету сальних залоз, формує ліпідний шар шкіри. Тому макадамію часто додають у anti-age косметику і в засоби для волосся.
Бонус. Масло макадамії запобігає появі сивини.

• Айва. Олія з насіння айви містить вітаміни, мікроелементи, крохмаль, білкові і дубильні речовини. Воно має протизапальну і регенерує властивостями, використовується для лікування проблемної шкіри і жирної себореї голови. Крім того, відвар з насіння айви, добре освітлює шкіру, допомагає позбутися пігментації і веснянок, а також має пом'якшувальну і "обволакивающим" дією, який пришвидшує загоєння шкіри при порізах і опіках.
Бонус. Масло айви захищає від УФ-променів і допомагає проти посічених кінчиків волосся.

• Баобаб. Олія з горіхів цього африканського дерева містить велику кількість вітамінів (А, С, В, E, F) і жирних кислот (Омега-3 і Омега-6). Дослідження показали, що в насінні баобаба знаходиться в 6 разів більше вітаміну С, ніж у цитрусових. Основна властивість масла - насичення шкіри вологою. Воно швидко вбирається і не закупорює пори. А завдяки вітаміну Е масло
баобаба захищає шкіру від старіння.
Бонус. Баобаб часто використовується в косметиці для пошкодженого волосся, оскільки зменшує їх ламкість.






UpDog logo  Proudly hosted with UpDog.