Аромамасла.
Багато аромамасла здатні зробити благотворний вплив на нашу шкіру. Вони входять до складу косметичних продуктів, а чистому вигляді здатні творити чудеса.
Масло жожоба активно використовують до косметології. Воно входить до складу поживних кремів, масок для обличчя та волосся. Секрет даного продукту полягає в унікальному складі. Масло жожоба містить рослинні вітамін Е, протеїн і деякі амінокислоти.
Не всі знають, що масло жожоба - це горішки чагарнику, що росте на півдні Північної Америки. Для отримання масла, горішки збирають вручну і застосовують метод холодного преса. Цікаво, що масло жожоба використовували навіть в Давньому Єгипті.
Аромамасла.
Масло жожоба чудово вбирається шкірою і не залишає блиску на поверхні. Завдяки високому вмісту вітаміну Е, цей продукт має регенеруючі властивостями. Масло жожоба корисно при сухій і жирній шкірі, при цьому воно здатне надавати поживна і протизапальну дію. Корисно масло також при в'янучої шкірі обличчя і області декольте.
Олія чайного дерева має важкий, гіркуватий аромат. Існує безліч видів чайного дерева, з квітів якого добувають цілющі аромамасла. У всьому світі відомі антисептичні властивості даного продукту. Масло ефективно при лікуванні порізів, опіків і ударів. Застосовують його і при укусах комах.



Олія чайного дерева має безліч якостей. Завдяки антигрибковою властивостям масло знімає свербіж і почервоніння, лікує грибкові ураження на шкірі. Цим продуктом можна вилікувати застуду та грип. Воно навіть перешкоджає росту ракових клітин. При нанесенні масла на шкіру може виникнути відчуття печіння і невелике почервоніння шкіри. При вживанні масла всередину, виникає гіркуватий присмак.
Масло ши - краще в світі зволожуючий засіб. До його складу входять жирні кислоти, які здатні прекрасно утримувати вологу. Крім того, воно сприяє синтезу колагену.
Масло ши отримують з горішків ши (каріте), які ростуть на африканському континенті. Плоди за формою нагадують маленький плід авокадо і на 50% складаються з масла. Плоди давно використовувалися жителями чорного континенту в якості косметичних засобів.
Через великий вміст жирних кислот, масло ши має щільну структуру і біло-жовтий відтінок. При низькій температурі масло може затвердіти, тому його слід розтопити при застосуванні. Достатньо нагріти масло на водяній бані і нанести теплим на тіло.
Масло ши ефективно застосовують при в'янучої шкірі. Воно покращує синтез колагену і перешкоджає виникненні нових зморшок. Шкіра стає більш пружною і еластичною. Допомагає масло при сезонному лущення шкіри, чудово захищає від активного впливу сонця.