Ви теж хочете знати, як розмножуються пінгвіни? Вам знадобиться

  • Пінгвіни
  • Повадки пінгвінів
  • Пташенята пінгвінів
Інструкція
  • .1

    Ви теж хочете знати, як розмножуються пінгвіни? Більшість видів пінгвінів, для того щоб убезпечити своїх пташенят від хижаків, змушені їх виводити в найсуворіших кліматичних умов Антарктиди. Температура порою досягає 70 градусів, а холодні північні вітри можуть досягати 180 км/год. Так як розмножуються пінгвіни в суворих умовах, вони виводять всього одного пташеняти. Наприклад, королівські пінгвіни - найбільші за розмірами, змушені починати сезон розмноження ще в квітні, який вважає пізньої осені і починає стрімко холоднішати. Саме в цей час королівські пінгвіни відправляються до місць гніздування, і починається процес залицяння. У цей час можна спостерігати, як танцюють пінгвіни для самок. Після того як сформіровивается пара, самка відкладає всього одне яйце, яке буде висиджувати самець довгі два місяці суворої арктичної зими.

  • .2

    Самці заздалегідь накопичують достатню кількість жиру, в тому числі у основи ніг, утворюючи сумку, а потім розміщують яйця на своїх лапах, вкриваючи їх своїм. Яйце можна залишати яйце на землі, так як воно відразу замерзне. З боку може здатися, що пінгвіни зігріваються тільки всередині кільця, але так як всі особини рухаються особливим чином, виходить, що кожен пінгвін час від часу опиняються в найтепліших частинах колони.


    Такі жертви необхідні, щоб пташенята встигли сформуватися і оперитися. Через два місяці повертаються самки і починають вигодовувати пташенят живильним пташиним молоком з частково перевареної риби і жиру птахів. Дивно, як пінгвіни дізнаються своїх дітей по писку, навіть якщо ніколи не бачили пташеня. Більш дрібні різновиди пінгвінів починають період розмноження на початку весни, коли зима тільки задає свої позиції.

  • .3

    Приміром, на мисі Караз з першими проявами весни самці пінгвінів залишають море і проробляють довгий шлях до голих кам'янистих схилів, де починають викладати собі гніздо для пташенят. Самка відкладає яйце і повертається в океан для пошуку корму, що не дуже зручно, так як ходять пінгвіни на задніх лампах і дуже незграбні поза водою. Самки повертаються до кладки відразу після появи на світ пташенят і залишаються з ними, годуючи їх перевареної рибою, а самці в цей час відправляються в океан годуватися. Так як пташенята швидко ростуть на рибній дієті, незабаром двом батькам доводиться вирушати за рибою, в цей час пташенята збиваються в ясла і за ними доглядають лише кілька дорослих. Пташенята, завдяки турботі батьків, швидко ростуть і оперяются ще до настання холодів. Так як живуть пінгвіни у воді, де добувають собі їжу, пташенятам доводиться вирушати у відкриті води і вчитися піклуватися про себе самостійно.





UpDog logo  Proudly hosted with UpDog.